Slagnäsforsen

Den vackra forsen i Slagnäs är ett fint utflyktsmål för såväl vandrare som fiskare. 1,5 kilometer med fina spänger gör det enkelt att uppleva detta natursköna område till fots. Slagnäsforsen är en av få forsar i Skellefteälven som inte byggts ut. Här kan du prova att ta ett nappatag med den berömda bergnäsöringen i dess naturliga omgivning.

I juni varje år är det fiskepremiär med obligatorisk nattvaka. De flesta fiskar tas med haspel och olika typer av wobbler men även flugfiskaren kan lyckas locka storöringen till hugg.

Skellefteälven ger även möjligheter till fiskrika sjöar och forsar med öring, aborre, harr, sik och gädda. Även närliggande Bergnäsdammen och Laisälven erbjuder bra och intressant fiske.

I byn Slagnäs finns förutom camping, bra fiskevatten och en fantastisk natur, även en lanthandel, bensinmack, Slagnäs vackra kyrka, en kulturstig, ett hembygdsområde med gamla byggnader som sommartid erbjuder både möjligheter till fika och att fynda på loppis, och en badplats med omklädningshytter, lekplats och eldplats.

För fisketips och mer information om Slagnäsforsen och omgivningarna i Slagnäs kan du gå in på Slagnäs Lanthandel eller Slagnäs Camping. Vi rekommenderar också ett besök på GK’s Fiske. Och du, glöm inte att köpa fiskekort.